Prisma - tarjouslehti, myymälät ja aukioloajat

Prisma tarjoukset

Mistä löydän liikkeet

Lue lisää

Tietoa Prismasta

Prisma on S-ryhmään kuuluva niin sanottu hypermarkettiketju. Se on perustettu vuonna 1972, ja myymälöitä löytyy Suomesta lähes 70 kappaletta. Ensimmäinen Prisma avattiin aikanaan Jyväskylään. Prisma Seppälä -nimellä kulkeva Suomen ensimmäinen Prisma on vielä tälläkin hetkellä toiminnassa. Nykyisin Prismoja löytyy Suomen lisäksi myös Virosta ja Venäjältä.

Prisman mottona toimii ”Hyvä mutta halpa”, ja tämä slogan on esiintynyt ketjun mainoksissa runsaasti. Ketju tunnetaan suurista myymälöistään, joissa on tarjolla elintarvikeosion lisäksi myös paljon muuta. Tarjolla on liikkeestä riippuen noin 11 000–20 000 päivittäistavaratuotetta, ja yhteensä vapaa-ajan, kodin ja vaatetuksen kanssa tuotevalikoima on noin 60 000.

Suomessa Prisman suurin kilpailija on Keskon omistama K-Citymarket-ketju. Prisman etuna on nykyisin myös sen tarjoama verkkokauppa osoitteessa https://www.prisma.fi/fi/prisma, josta on mahdollista ostaa tuotteita suoraan kotiin. Toimituksille luvataan varsin nopeaa, 2–4 arkipäivän toimitusta.

Prisman aukiolo on laajentunut monessa liikkeessä. Kannelmäen myymälä laajeni vuoden 2017 alussa 24h-aukioloaikoihin, ja myös monissa muissa paikoissa aukioloaikoja on laajennettu. Prismoja on ympäri Suomen, joten oli kyseessä sitten hiemankaan suurempi kaupunki, kuten Joensuu, Kuopio tai Rovaniemi, niin matkailija voi olla varma siitä, että Prisma löytyy. Kunkin liikkeen aukioloajat löytyvät tästä.
 

Prismojen sijainnit

Prismoja on nykyään laajalti ympäri Suomen. Suosituimpia sijainteja löydät tästä:

Kaiken kaikkiaan Prismoja on Suomessa erittäin monipuolisesti, ja lukuisia myymälöitä löytyy niin suurien kaupunkien läheltä kuin hieman pienemmiltäkin paikkakunnilta. Pääkaupunkiseudulla Prismoja on lukuisia, ja monen aukioloajat ovat nykyisin erittäin monipuoliset.

Monen myymälän yhteydessä on erikoisliikkeitä ja palveluita. Tarjolla saattaa olla esimerkiksi ravintoloita, kahviloita tai monesta paikasta löytyvä puutarhamyymälä.

Prismojen yhteydessä on myös infopiste, josta on mahdollista hoitaa esimerkiksi S-ryhmän asiakasomistajuuteen liittyviä asioita tai ostaa oheistuotteita.

Kauppoja löytyy sekä kauppakeskuksista että kokonaan omista kiinteistöistään, joissa saattaa olla kuitenkin myös muita palveluita samassa yhteydessä.
 

Historia

S-ryhmän ensimmäinen hypermarketti kulki nimellä Sokos-market, ja se perustettiin jo vuonna 1971. Aluksi kaikki ketjun hypermarketit olivat toisistaan poikkeavia, eikä yhteistä konseptia ollut. Jyväksylään 1972 avattu Prisma oli menestynyt nimi, ja vuonna 1988 nimi otettiin käyttöön valtakunnallisesti kaikissa ketjun hypermarketeissa.

Ennen yhtenäistä nimeä S-ketjun hypermarketeilla oli useita eri nimiä. Ketjulla oli myös Sokos-marketteja, Euromarketteja sekä Maxi-marketteja. Yhtenäisellä nimellä on avattu myöhemmin myymälöitä myös Venäjälle ja Baltiaan, joskin Latvian ja Liettuan myymälät suljettiin sittemmin kannattamattomina.

Samalla, kun käyttöön otettiin yhtenäinen nimi, myös valikoimaa ja koko brändiä yhtenäistettiin.

Uusimmat tarjouslehdet
Jälleenmyyjät - muut