PIZZATAIKINA
Tee rapea pizzataikina ja käytä tähteitä ja ylimääräisiä
raaka-aineita jääkaapista ja pakastimesta pizzan täytteenä.
AINEKSET
2 HENGELLE
0,12 l haaleaa vettä ± 35°C
20 g hiivaa
225 g vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
½ tl sokeria
½ tl suolaa
VALMISTUS
1. Kaada vesi Ultimate Vatkauskulhoon 3,5 l ja liuota
hiiva veteen. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja jauhot ja
sekoita Kaapimella. Vaivaa taikina käsin sileäksi ja
kimmoisaksi.
2. Täytä pesuallas puoliväliin noin 37-asteisella vedellä.
Peitä kulho kannella, laita se veteen ja anna taikinan
kohota noin 30 minuuttia, kunnes kansi ponnahtaa
itsestään ylös. Valmistele sillä välin täyte.
3. Ota uuniritilä uunista ja lämmitä uuni 220 asteeseen.
4. Vaivaa pizzataikinaa uudelleen noin 30 sekuntia ja
ripottele päälle hieman jauhoja. Kauli taikina Leivin
alustalla Yleiskaulimella UltraPro Suorakulmainen
5,7 l -astian kantta vastaavan kokoiseksi.
5. Siirrä taikina Kannelle ja levitä täyte pizzan päälle.
6. Laita Kansi kylmälle uuniritilälle ja uuniin alimmalle
tasolle. Paista noin 20 minuuttia.
VINKKI:
Pizzataikinasta voi tehdä myös maukkaita pizzamuffineja. Ne voi pakastaa
Magnificent FreezerSmart -astiassa ja ottaa mukaan evääksi.