Vadelmainen
unelma
Valmistus Rengasvuoka 1,5 l
AINEKSET
(12 HENGELLE)
JÄÄTELÖTÄYTE
300 g tuorejuustoa
(notkistettua)
165 g sokeria
1 l vaniljajäätelöä (hieman
pehmentynyttä)
250 g pakastevadelmia
(kevyesti murskattuja)
JUUSTOKAKKUPOHJA
170 g tavallisia makeita
keksejä (murskattuja)
140 g suolatonta voita
(sulatettua)
Ripaus suolaa
TARJOILUUN
Vadelmakastiketta
Tuoreita vadelmia ja
mansikoita
VALMISTUS
1. Laita tuorejuusto ja sokeri Ultimate Vatkauskulhoon
3,5 l ja vatkaa Muovisella Vispilällä, kunnes seos on
tasaista. Lisää jäätelö ja jatka vatkaamista, kunnes
seos on tasaista. Lisää pakastetut vadelmat ja
nostele sekaisin Kaapimen avulla.
2. Kaada seos Rengasvuoan pohjaan ja sulje astia
kannella. Laita pakastimeen 1–2 tunniksi tai kunnes
seos on hyytynyt.
3. Valmista juustokakkupohja SuperSonic Chopper
suuressa, jossa leikkuterä, sekoittamalla keksit,
sulatettu voi ja suola keskenään, kunnes ne
sekoittuvat hyvin.
4. Poista Rengasvuoan kansi ja tasoittele seos varovasti
juustokakun täytteen päälle juustokakun pohjaksi.
Sulje kansi ja laita juustokakku takaisin pakastimeen
2 tunniksi tai kunnes se on hyytynyt.
5. Irrota kansi ja kumoa se esim. lautasen tai tarjoiluastian päälle. Löysää varovasti sisärengasta ja odota,
kunnes kakku irtoaa itsestään Rengasvuoasta.
6. Viipaloi ja tarjoa heti vadelmakastikkeen ja tuoreiden
marjojen kera.
- Vinkki -
Täytä vuoan keskiosa lisukkeilla, esim. tuoreilla
hedelmillä jäätelölle tai katkaravuilla äyriäismousselle.