FOCACCIA
Perunalla ja rosmariinilla.
AINEKSET
4 HENKILÖLLE
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
350 g vehnäjauhoja
TÄYTE
2 rkl oliiviöljyä
2 tuoretta
rosmariininoksaa
1½ tl hiutalesuolaa
1 peruna MandoJuniorilla
ohuiksi viipaleiksi
leikattuna
VALMISTUS
1. Sekoita hiiva haaleaan veteen Ultimate Vatkauskulhossa
3,5 l ja lisää suola.
2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Laita
kansi päälle, suhauta se ja aseta taikina nousemaan. Laita
kulho lämpimään veteen. Kansi poksahtaa ylös, kun taikina
on noussut. Se kestää noin. 20-30 min.
3. Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä kiertoilmauuni 200
asteeseen. Aseta Silikonivuoka Suorakulmainen kylmälle
ritilälle.
4. Vaivaa taikina nopeasti ja levitä se vuokaan.
5. Tee taikinaan syviä reikiä kahdella sormella. Voitele taikina
oliiviöljyllä, jaa perunaviipaleet ja rosmariininoksat reikiin ja
ripottele pinnalle hiutalesuolaa.
6. Paista uunin keskitasolla noin 30 min 200 asteessa.
7. Anna focaccian jäähtyä vuoassa noin 10 min, ennen kuin
nostat sen pois. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi lasagnen
kanssa tai tapaksena.