Laventelikuohujuoma
Mittaa 2 rkl laventelisiirappia/ lasi.
Kaada päälle hyvin viilennettyä
lehtikuohujuomaa.
Koristele lasit laventelinoksilla.
Laventelisiirappi
11/2 dl vettä
11/2 dl sokeria
1 rkl ranskalaista laventelia
Mittaa vesi, sokeri ja laventeli
kattilaan. Kiehauta ja keitä keski-
lämmöllä 5 minuuttia. Siivilöi
siirapin joukosta laventelit.
Säilytä lasipullossa jääkaapissa.
Vinkki! ranskalaista laventelia löydät
useimpien kauppojen teehyllystä.
Savusärkitapakset
12 annosta
12 seesami-merisuolanäkkileipää
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl wasabia
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1 prk (210 g) savusärkiä öljymarinadissa
1/2 tuorekurkkua
Koristeeksi merileväkaviaaria ja
hienonnettua tilliä
Levitä näkkileivät tarjoiluvadille.
Sekoita kulhossa smetana, wasabi,
sokeri ja ripaus suolaa. Valuta savusärjet
öljymarinadista. Pese kurkku, leikkaa
kurkusta esim. julienneveitsellä ohuita
pitkiä suikaleita. Levitä wasabismetanaa
näkkileiville. Lisää päälle savusärkeä
ja kurkkusuikaleita. Koristele merilevä-
kaviaarilla ja hienonnetulla tillillä.
29