HINTA
NOIN
1,70€
ANNOS
GNOCCHILASAGNE
8 annosta, 30-60 min, n. 2,45 €/annos*
400 g naudan jauhelihaa (10%
rasvaa)
1 (90 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
(½ rkl oliiviöljyä)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 prk (70 g) Pirkka tomaattisosetta
2 tlk (á 500 g) Pirkka tomaattimurskaa
(1 dl vettä)
1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
1 prk (200 g) Arla Lempi crème
fraîchea, tomaatti-basilika
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 ps (á 500 g) perunagnoccheja
(esim. Rummo)
1 ps (150 g) Arla Verraton cheddar-
mozzarellaraastetta
VILDT
KUMAS
FILEE
SUIKALE
Pirkka Vikkelät
kanan fileesuikale
maustamaton 450 g
MELKOINEN
MUZZARELA
SEMENTAL
Arla Melkoinen
mozzarella-
emmentalraaste
150 g
1. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla.
2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli
ja valkosipuli ja kuullota hetki, lisää
tarvittaessa oliiviöljyä. Lisää valko-
viinietikka ja tomaattisose ja kiehauta.
3. Lisää pannulle tomaattimurska.
Huuhtaise tomaattimurskatölkit
vedellä ja kaada se pannulle, kuumen-
na kiehuvaksi.
4. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää
ne sekä crème fraîche ja hienonnettu
basilika pannulle. Mausta hunajalla,
suolalla sekä pippurilla.
5. Sekoita ja kuumenna kastike kie-
huvaksi. Lisää joukkoon gnocchit ja
sekoita hyvin.
6. Kaada gnocchiseos öljytyn uuni-
uoan pohjalle ja ripottele päälle juus-
toraaste.
7. Paista 200 asteessa noin 25-30 mi-
nuuttia. Koristele gnocchilasagne
halutessasi basilikanlehdillä.
Kun kaipaat vaihtelua
tavallisille tortilloille,
kokeile uunitacoja.
Rapeimmat tacot saat
kiertoilmatoiminnolla.
ARJEN NIKSIT
UUNITACOT
8 kpl, alle 30 min, n. 1,70 €/annos*
1 rs (450 g) Pirkka Vikkelät kanan filee-
suikaleita, maustamaton
1 rkl rypsiöljyä
1 ps (28 g) Pirkka tacomausteseosta
1½ dl vettä
1 prk (230 g) Pirkka mietoa tai vahvaa
tacokastiketta
2 dl Pirkka maissia (pakaste)
1 pkt (8 kpl/320 g) Pirkka vehnä-
tortilloja
1 ps (150 g) Arla Melkoinen mozzarella-
emmentaljuustoraastetta
KORIANTERIDIPPI
1 prk (200 g) Arla Lempi crème fraîchea,
15 %
½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl limetinmehua
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa
LISÄKSI
tuoretta korianteria
limettilohkoja
1. Paista kanan fileesuikaleet öljyssä
pannulla. Mausta tacomausteella. Lisää
vesi, tacokastike ja maissit. Kypsennä
kastiketta keskilämmöllä muutama mi-
nuutti, kunnes se hieman paksuuntuu.
2. Jaa kastike tasaisesti jokaiseen tor-
tillaan niin, että se peittää noin puolet
tortillaletusta. Jätä hieman tyhjää tilaa
reunalle. Ripottele päälle juustoraaste ja
taita tortillan tyhjä reuna kanneksi.
3. Siirrä tortillat leivinpaperilla vuora-
tulle uunipellille. Paista 200-asteisessa
uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauu-
nissa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita korianteridipin ainekset kes-
kenään ja anna maustua hetki jääkaa-
pissa. Tarjoa uunitacot korianteridipin
kanssa ja viimeistele limettilohkoilla
sekä tuoreella korianterilla.
K-RUOKA.FI 17