hIIlIllä
HIFISTELY
+ 10 kesän
kuuminta trendiä
Kaikkien aikojen grillauskesä voi alkaa! Ota haltuun uusimmat
niksit ja valmista grillissä koko ateria jälkiruokaa myöten.
Tomahawk ja
chimichurrimaustevoi
yli 60 min, 4 annosta
• 1 kpl (n. 1,2 kg) naudan tomahawk
• 1/2 tl suolaa
• 1/4 tl mustapippuria
Chimichurrimaustevoi
• 1/2 Pirkka mieto punainen chili
• 100 g pehmeää voita
• 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
• 1 ruukku tuoretta persiljaa
hienonnettuna
• 1 ruukku tuoretta korianteria
hienonnettuna
• 1 tl suolaa
1. Ota tomahawk huoneenlämpöön
tunti ennen grillaamista.
2. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.
3. Paista kuumassa grillissä noin
5 minuuttia per puoli. Työnnä lihan
paksuimpaan kohtaan grillin kestävä
lihalämpömittari ja nosta liha grilliin
epäsuoralle lämmölle.
Sulje grillin kansi ja anna grillautua.
Kääntele lihaa ahkerasti noin 5 minuutin
välein, kunnes lihalämpömittari näyttää
noin 54 astetta.
4. Nosta liha grillistä, kääri kevyesti
kaksinkertaiseen folioon ja anna levätä
noin 30 minuuttia. Lihan sisälämpötila
nousee tämän aikana vielä 5–8 astetta.
5. Valmista chimichurrimaustevoi, kun
perunat kiehuvat. Hienonna punainen chili
ja sekoita maustevoin ainekset keskenään.
Tarjoile tomahawk ja maustevoi grillattujen
kasvisten kanssa.
2
Ravintola kotona
Ammattiniksit saapuvat myös
kotikokin keittiöön. Kiinnitä
huomiota raaka-aineiden laatuun
ja testaa huippuravintoloista
tuttuja lisukkeita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi savustettu voi
tai ranskankerma?
3
Yhdessä
grillaaminen
Grillaus ei ole pelkkä ruoanvalmistusmenetelmä
vaan koko illallisen suuri
ohjelmanumero. Aasialaisista ravintoloista tuttu
social grilling onnistuu
suomalaisessa kesäkeittiössäkin: Koko seurue
kokoontuu mukavasti grillin ympärille seuraamaan
grillimestarin työskentelyä
tai osallistuu grillaamalla
suosikkiherkkunsa oman
makunsa mukaisiksi.
OFYR tablo -pöytägrilli, 379 €,
502167241.
LIEKEISSÄ
/
5