K-Rauta tarjoukset - EI ENÄÄ VOIMASSA - sivu 19 *

thumbnail - K-Rauta tarjoukset.
19 / 69

* Voimassa kaikissa K-Rauta-toimipisteissä.

Näytä lisää
 
HIILIGRILLIT + PUUGRILLIT, KAMADOT, BBQ JA SAVUSTUSGRILLIT Käännä sivua ja tutustu kauden parhaisiin hiiligrilleihin. MIKON VINKKI ”Tee grillatulle possulle raikas jogurttikastike. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin korianteria, fetajuustoa, limettiä, pippuria ja suolaa. Kastike sopii myös grilliperunalle!” Grillauskokeilut Excel-taulukkoon ”ENSIMMÄISESSÄ grillausmuistossani isäni grillaa minulle sytytysnesteen makuista makkaraa punaisella Luciferilla. Oman tulikasteeni sain teininä, kun järjestin salaa vanhemmiltani kavereille grillibileet. Tyttöjäkin oli kutsuttu, mutta vanhaa Luciferia ei löytynyt mistään. Vältimme nolon tilanteen täpärästi, kun askartelin tilapäisen hiiligrillin kottikärryistä. Tulella ja savulla kokkaaminen vei sydämeni parikymmentä vuotta myöhemmin, kun sain pallogrillin. Myöhemmin innostuin pidempään kypsennettävistä ruoista, joten pallogrilli vaihtui kamadoon. Voi jösses. Se vasta hienoa olikin. Ja on edelleen. Keraaminen kamadogrilli on myös savustin ja uuni, jolla voi tehdä melkein mitä tahansa – vaikka makaronilaatikon. Siksi se on minusta paras ahjo ulkoruokintaan. Nykyisin hiiliä palaa melkein joka viikko, ja ritilöillä tirisee usein myös esimerkiksi Aasian ja Meksikon makuja. Grillikausi huipentuu joulukinkun savustamiseen, ja uusi kausi alkaa kinkun jämien paistelulla. Ruoan terveellisyys ja tasapainoisuus ovat minulle tärkeää. Perheemme syö lihaa kohtuudella, ja valitsen raaka-aineita satokausien mukaan, kotimaista suosien. Iltaisin, kun pirtti hiljenee, uppoudun usein katsomaan vinkkejä Youtubesta ja Facebookin grillausryhmistä, kuten Kamado Suomi sekä BBQ ja grillaus. Kokeilen ja sovellan ideoita ja teen muistiinpanoja hieman patologisesti joskus myös Exceliin.” MIKKO VALTONEN on foodie, monipuolinen kamadogrillaaja ja pedantti diplomi-insinööri, joka kokkaa kotipihassaan Helsingissä ja mökillään Lempäälässä. Instagramissa @valtsungrilli. Tänä kesänä: ”Keskityn kalojen grillaamiseen. Loppukesästä laitan rapuja tulille.” LIEKEISSÄ / 19

Muut tarjouslehdet K-Rauta

Uusimmat tarjouslehdet