K-market tarjoukset - 27.03. - 23.04.2024 - sivu 29 *

thumbnail - K-market tarjoukset  - 27.03.2024 - 23.04.2024 - Tarjoustuotteet - banaani, voi. Sivu 29.
29 / 85

* Voimassa kaikissa K-market-toimipisteissä.

Näytä lisää

Tuotteet tässä tarjouslehdessä

 
BOKASHI- KOMPOSTOINTI ON KÄTEVÄ TAPA KUTISTAA BIO- JÄTETTÄ. SMOR Hedelmiä perheessä syödään paljon, mutta jos vaikkapa banaanit ehtivät jo vähän tummua, nekin hyödynnetään. - Äiti laittaa banaanipaloja pakastimeen, ja niistä tehty smoothie on tosi hyvää, Kerttu kehuu. Aika ajoin Hanna nostaa kuiva-ainekaapista pian vanhenemassa olevia tuotteita keittiön ta- solle, jotta ne tulisivat käytettyä. Ruokakaupassa perhe käy useasti viikossa, aina tarpeen mukaan. Kaikilla perheenjäsenillä on harrastuksia, ja ruokaostokset ja kokkailut tehdään arkena pitkälti harrastusaikataulujen ehdoilla. Arkisin saatetaan syödä usein eri aikaan, viikonloppuisin yhdessä. Hanna sanoo hyö- tyliikkuvansa usein aamuisin tai iltaisin lähikauppaan. - Iltaisin tulee tehtyä löytöjä esimerkiksi pais- topisteeltä, josta nap- paan mukaan puoleen hintaan iltapalaa, esi- merkiksi croissantteja, joita ei ehkä muuten tuli- si ostettua, Hanna kertoo. Jos banaanit alkavat tummua, Hanna laittaa ne ensin jääkaappiin ja sieltä tarvit- taessa viipaleina pakastimeen. - - Mutta viimeinen käyttöpäivä on oikeasti tuotteen viimeinen käyttöpäivä – sen jälkeen sitä ei saa syödä, ellei sitä sitten pakasta saman tien. Vaikka "mitä milloinkin löytyy" on per- heen arkimantra, pa- nostavat he toisi- naan myös tiettyihin herkkuruokalajeihin. Jos ruokaa jää niin, ettei sitä riitä kaikille enää seuraavana päivänä, siihen on helppo ratkaisu. Hanna ja Kimmo bongaavat kaupasta mielel- lään myös punalaputettuja tuotteita, kuten kanaa, lihaa ja leipää, joita he laittavat pakastimeen. Lei- pää otetaan sulamaan vain sen verran, mitä päi- vän aikana tarvitaan. Hanna ja Kimmo sanovat olevansa joustavia tuotteiden parasta ennen -päiväysten suhteen. - Teemme viikonlop- puna vaikkapa laaduk- kaat pihvit tai raclettea. Mutta niistäkin ylijää- neet ainekset aina hyö- dynnetään, Kimmo kertoo. Monissa perheissä hävikkiä syntyy, kun päiväl- liseltä jää ruokaa, mutta ei kuitenkaan tarpeek- si seuraavalle päivälle. Hannalla on siihen helppo ratkaisu. - Lounaaksi voi syödä pienen annoksen useaa eri ruokaa, jota on jäänyt vain sen nokareen ver- ran. Kun laitat ne eri lautasille, niin saat monen ruokalajin lounaan, Hanna sanoo nauraen. HÄVIKKIÄ HÄVITTÄMÄSSÄ K-ruokakaupoissa hävi- kin määrä väheni viime vuonna 15 prosenttia vuodesta 2022. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa entistä parempi valikoiman suunnittelu sekä Vieläkin hyvää -hävikkihyllyt. Punala- putettujen tuotteiden suosio lisääntyi K-ruoka- kaupoissa viime vuonna 12 prosenttia edellisestä vuodesta. Punalaputettu- na myydään eniten lei- pää, valmisruokaa, lihaa sekä maitovalmisteita. PIRKKA 29

Muut tarjouslehdet K-market

Uusimmat tarjouslehdet