Parasta nyt
Tomaattisalaatti
4 annosta, ale30 min, n. 1,4S(/annos
250 g keltaisia ja punaisia kirsikka- tai
miniluumutomaatteja
3 (250 g) luumutomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
% tl suolaa
% tl mustapippuria
2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1tl sitruunankuorta raastettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1. Leikkaa kirsikkatomaateista osa
viipaleiksi, osa puoliksi ja loput neljään
osaan. Leikkaa puolet luumutomaa-
teista lohkoiksi ja puolet viipaleiksi.
Levitä tomaatit lautaselle.
2. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi.
Ripottele tomaateille valkosipuli ja
mausteet. Anna mehustua 5 minuuttia.
3. Valuta tomaateille oliiviõliyä ja
sitruunanmehua. Viimeistele salaatti
sitruunankuorella ja kevätsipulilla. Tar-
joa grilliruokien lisäkkeenä tai paahde-
tun patongin päällä.
Kun leikkaat tomaatit erikokoisiksi paloiksi, saat salsamaiseen salaattiin hauskan
rakenteen ja nätin ulkomuodon.
Tomaatti-mozzarellapiirakka
8 annosta, 30-60 min, a. 0,95(/anos"
1 tik (2 dl) Pirkka laktoositonta ruoka-
kermaa (15%)
tomaatit. Hienonna puolet basilikasta
ja säästä loput piirakan koristeluun.
4. Levitä puolet pestosta (2 rkl)
esipaistetulle piirakkapohjalle. Lado
mozzarella ja tomaatit peston päälle
limittäin. Ripottele päälle mustapippuri
ja hienonnettu basilika.
5. Sekoita munat, ruokakerma ja loppu
pesto (2 rkl) kulhossa kierrevatkaimella.
Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan.
Pohja
100 g voita tai leivontamargariinia
2% dl vehnäjauhoja
% tl suolaa
1 rkl vettä
1. Nypi pehmeä rasva jauhojen ja
suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita
tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirak-
kavuoka (Ø 26 cm) ja painele taikina
Täyte
2 ps (à 200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
2-3 (300 g) tomaattia
Siirrä vuoka jääkaappiin lepäämään
15 minuutiksi.
1 ruukku tuoretta basilikaa
4 rkl Pirkka vihreää pestoa
ripaus mustapippuria
2 kananmunaa
2. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin
alatasolla noin 10 minuuttia.
3. Viipaloi valutettu mozzarella ja pestyt jäähtyneenä ja koristele basilikalla.
6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla
vielä 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka
HALLOUMI
Pirkka suomalainen
Pirkka Parhaat
Pirkka spirali
kuviopasta 500 g
Pirkka mozzarella
Pirkka vihreä
kirsikkatomaatti 250 g
200 g/125 g
pesto 185 g
halloumi 250 g
10
K-Ruoka.fi