Vegaaninen
täytekakku
12 annosta, yli 60 min, 1,50 €/annos*
Kakkupohja
3½ dl Fazer Aito kaurajuomaa
2½ dl sokeria
1 rkl Pirkka vaniljasokeria
1 dl Pirkka rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
5 dl Pirkka vehnäjauhoja
½ dl Pirkka perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Vuokaan
1 rkl Pirkka leivontamargariinia
2 rkl korppujauhoja
Kostutus
1% dl Pirkka Lemon & Lime virvoitus-
juomaa
Täyte
1 prk (2½ dl) Fazer Aito vaahtoutuvaa
kaurakinuskikastiketta
1 ps (200 g)Pirkka suomalaisia
mustikoita (pakaste)
1 rs (175 g) Pirkka Parhaat suomalaisia
vadelmia (pakaste)
Koristelu
1 tlk (2½ dl) Fazer Aito kauravispiä
2 rkl tomusokeria
1 tl Pirkka vaniljasokeria
1 rs (125 g) Pirkka pensasmustikoita
1 rs (125 g) Pirkka vadelmia
tuoretta minttua
1. Pingota pohjan ja reunan väliin
leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota
irtopohjavuoan reunat (Ø24 cm).
2. Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma,
sokerit, öljy ja viinietikka keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.
Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen.
Sekoita nopeasti tasaiseksi haarukka-
vatkaimella. Älä vatkaa, jotta taikina ei
sitkisty.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua
175-asteisen uunin alatasolla noin 50
minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.
4. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen
leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten
kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen
jo edellisenä päivänä. Leikkaa kakku-
pohja varovasti kolmeen osaan saha-
teräisellä veitsellä.
5. Vatkaa kaurakinuskikastike kuoh-
keaksi vaahdoksi.
Leivotaan
Suloiset vanilja-mansikkapullat täytetään valmiilla
vaniljakreemillä ja koristellaan tuoreilla mansikoilla.
6. Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoi-
luvadille. Kostuta sitruunalimonadilla ja
levitä puolet kohmeisista mustikoista ja
vadelmista. Lusikoi päälle puolet kinus-
kivaahdosta. Nosta kakkuun seuraava
kerros. Kostuta ja täytä kuten edellä.
Nosta päälle kolmas kerros ja kostuta
se. Anna kakun jähmettyä peitettynä
jääkaapissa vähintään pari tuntia.
7. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi
vaahdoksi ja mausta sokereilla. Levitä
puolet vaahdosta kakun päälle ja reu-
noille. Pursota loppu vispi koristeiksi.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja
mintulla.
pullat
16 kpl, yli 60 min, 0,60 €/annos*
Pullataikina
2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
% tl suolaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
n. 450 g (7 dl) Pirkka vehnäjauhoja
100 g voita tai leivontamargariinia
Osta
K-Ruoka.fi
Uutuus!
Valio vaniljakreemi
200 g
laktoositon
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva maitoon ja sekoita
joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja
kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja
vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva
jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Tai-
kina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa,
kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja
kulhon reunoista. Anna taikinan kohota
leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
Vanilja-mansikka- 2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo
tangoksi. Leikkaa tanko 16 osaan ja muo-
toile paloista pikkupullia. Kohota pullat
liinalla peitettyinä, noin 30 minuuttia.
3. Paina juomalasilla syvennykset
kohonneiden pullien keskelle. Riko
kananmunan rakenne ja voitele pullien
reunat munalla. Lusikoi notkistettu
vaniljakreemi syvennyksiin ja tasoita
kevyesti lusikalla.
4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla
noin 10 minuuttia. Koristele jäähtyneet
pullat mansikkaviipaleilla ja tomusoke-
rilla.
Käyttövalmis,
paistonkestävä
Valio vaniljakreemi
sopii loistavasti
piirakoihin, pulliin,
viinereihin, kak-
kujen ja leivosten
täytteeksi.
Lisäksi
1 kananmuna (voiteluun)
2 prk (à 200 g) Valio vaniljakreemiä
250 g tuoreita mansikoita
tomusokeria
61