Pikkuisen parempaa
Taitellut tortillat
8kpl, ale 30 min, a. 1,90 (/kpl"
Jauhelihatäyte
1 pkt (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa
(17 %)
1ps (28 g) Pirkka tacomausteseosta
1% dl vettä
TAI
Osta
Vegetäyte
1 pkt (225 g) kaurajauhista (esim. Elo-
vena Muru)
2 rkl rypsiöljyä
1ps (28 g) Pirkka tacomausteseosta
ORIGINAL
1% dl vettä
Lisäksi
1 (200 g) Pirkka syöntikypsä avokado
1 pkt (8 kpl/320 g) Pirkka vehnä-
tortilloja
% ps (à 150 g) Pirkka emmental-
mozzarellajuustoraastetta
1 prk (230 g) Pirkka tacokastiketta
tuoretta persiljaa tai korianteria
1 prk (150 g) Pirkka crème fraichea
(ranskankerma, 18%)
Kokoa burgeri hampurilaisketjujen tapaan ylösalaisin: lisää
kastike ja täytteet hatun päälle! Näin pohja säilyy kuivana,
kunnes on aika syödä.
Kavli hampurilais-
kastike Original
425
Lisäksi
1 ps (4 kpl) Vaasan THE BRGR Naughty % (400 g) kukkakaalia
burgerisämpylöitä
4 tl ketsuppia
8 (160 g) suolakurkkuviipaletta
2 (150 g) tomaattia viipaloituna
4 jääsalaatinlehteä
4 rkl Kavli hampurilaiskastiketta
2 (250 g) porkkanaa
% (200 g) kurkkua
2 dl Hook siipikastiketta
1. Ruskista jauheliha pannulla omassa
rasvassaan. Jos käytät kaurajauhista,
lisää paistettaessa pannulle reilusti öljyä.
Sekoita joukkoon tacomausteseos ja
vesi. Anna hautua noin 5 minuuttia.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. kokoista pihviä öljytyin käsin. Paista
Viipaloi hedelmäliha.
3. Nosta vehnätortilla leikkuulaudalle.
Leikkaa tortillan alareunaan viilto puo-
leen väliin asti. Levitä neljäsosaan tortil- 2. Lämmitä sämpylät paahtimessa.
laa noin 1 rkl tacokastiketta, seuraavalle 3. Levitä ketsuppia sämpylöiden
neljännekselle ohut kerros jauhelihaa
tai kaurajauhista, kolmannelle neljän-
nekselle muutama avokadoviipale ja
viimeiselle neljännekselle juustoraaste. päälle ja nosta burgeri oikein päin.
4. Taita tacokastikkella sivelty osa
tortillasta jauhelihan tai kaurajauhiksen
päälle. Taittele sektori kerrallaan niin,
että juustoraaste jä alimmaiseksi.
5. Paista kuumalla pannulla molemmin
puolin, kunnes juusto on sulanut. Kokoa
ja paista loput tortillat. Tarjoa taco-
kastikkeen ja ranskankerman kanssa.
Valkosipulidippi
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl sitruunanmehua
% tl juoksevaa hunajaa
% tl suolaa
% tl mustapippuria
1. Muotoile jauhelihasta neljä tasa-
voissa kuumalla pannulla korkeintaan
kaksi pihviä kerrallan, 3 minuuttia per
puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Makea chilikastike
hatuille. Täytä hampurilainen hatun
päälle ja lisää hampurilaiskastike.
4. Käännä sämpylän pohja täytteiden
1 dl Pirkka makeaa chilikastiketta
2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1. Kaada siivet kulhoon ja sekoita jouk-
koon öljy. Mausta puolet siivistä suolalla
ja pippurilla. Laita kaikki kanat ja valko-
sipulipatonki uunipellile leivinpaperille.
2. Kypsennä siipiä ja valkosipulipatonkia
200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tee eri variaatioita lisäämällä
hampurilaiseen cheddarjuustoviipale,
paistettua pekonia ja avokadoa tai gril-
lattu ananasrengas ja sinihomejuustoa.
3. Leikkaa kukkakaalista kanta ja irrot-
tele kukinnot nupuiksi. Kuori porkkanat.
Leikkaa porkkanat ja kurkku tikuiksi.
Jaa siipikastiketta kahteen kulhoon.
4. Tee valkosipulidippi sekoittamalla
kaikki ainekset. Valmista chilikastike
Wings-tarjotin
4 annosta, 30-60 min, n. 5,10 /anos
Hampurilainen
A kpl, alle 30 min, a. 24/kpl"
2 pkt (à 700 g) Hook kypsiä Chicken
Wingsejä
% dl rypsiöljyä
sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
1 pkt (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa 1 tl suolaa
(10 %)
2 tl öljyä
2 rkl voita paistamiseen
%tl suolaa
%tl mustapippuria
5. Pyöräytä maustamattomat, hieman
jäähtyneet siivet chilikastikkeessa. Tarjoa
siivet, kasvikset ja patonki siipikastikkeen
ja valkosipulidipin kanssa.
% tl mustapippuria
Lisäksi
1 (175 g) Pirkka valkosipulipatonki
(pakaste)
K-Ruoka.fi
55