Pelliltä pöytään
Koko ruoka valmistuu kätevästi, kun paahdat ensin
juurekset uunissa ja lisäät lopuksi kalapuikot ja herneet
pellille. Kalapuikkopelti on myös lasten suosikki!
NAM!
Kalapuikkopelti
4 annosta, alle 30 min
1 pkt (10 kpl/250 g) Pirkka
kalapuikkoja, MSC (pakaste)
600 g Pirkka perunoita
(vihreä tai keltainen pussi)
1-2 (150 g) porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
% tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ ps (à 200 g) Pirkka
suomalaisia herneitä (pakaste)
Kermaviilikastike
1 prk (200 g) Pirkka
laktoositonta kermaviiliä
1 rkl sitruunanmehua
TAI 1 rkl Pirkka Luomu
sitruunatäysmehua
½ rkl sinappia
1 tl sokeria
% tl suolaa
ripaus mustapippuria
½-1 dl persiljaa, tilliä tai
ruohosipulia hienonnettuna
Lasten kanssa
Sekoita kastikkeen
ainekset keskenään
ja siirrä jääkaappiin
tekeytymään.
Leikkaa hyvin
pestyt perunat
lohkoiksi. Kuori ja
paloittele porkkanat.
Pyörittele öljy ja maus-
teet juuresten joukkoon
kulhossa ja kaada lei-
vinpaperilla vuoratulle
uunipellille.
■ ¦ 3
Paista 225-astei-
sessa uunissa
20 minuuttia.
K-Ruoka.fi
siirrä juureksia
niin, että saat
kalapuikot mahtu-
maan pellille juuresten
lomaan. Lisää kalapui-
kot ja jatka paistamista
vielä noin 15 minuuttia.
5
pellille ja paista vielä
muutama minuutti,
jotta herneet sulavat
ja lämpiävät. Tarjoa
kalapuikkopelti
kermaviilikastikkeen
Lisää lopuksi
kanssa.
Osta
Pirkka kala-
puikko 250 g
MSC pakaste
Pirkka Luomu
sitruunatäysmehu
250 ml
51