"Tosi herkullinen ja
helppotekoinen piirakka!
Käytin tumman jauho-
seoksen sijasta vaaleaa,
Kaikkien
huulilla
muita muutoksia en
reseptiin tehnyt. Hyvää
oli, kiitos!"
Tyytyväinen
Tätä K-Ruoka.fin
reseptiä lukijat
rakastavat.
"Todella hyvää! Kor-
vasin toisella kerralla
kuohukerman ruoka-
kermalla ja vähensin
juuston määrä8."
Leipuri
Gluteeniton lohi-
piirakka on takuu-
karma kahvipöydän
suolainen herkku,
joka valmistuu
helposti tummasta
Jauhoseoksesta.
Gluteeniton lohipiirakka
8-10 pala, 30-60 min, n. 1,40 </annos"
1. Nypi viileän rasvan kanssa
jauhot sekaisin. Lisää suola,
kananmuna ja vesi. Sekoita
tasaiseksi.
2. Painele taikina voidellun
korkeareunaisen piirakka-
vuoan (Ø 24 cm) pohjalle
ja reunoille. Pistele taikina
haarukalla ja esipaista
pohjaa 200 asteessa noin 10 kunnes täyte on hyytynyt ja
rikki. Sekoita joukkoon
kerma, maito ja juustoraaste.
Lisää yrtit, pippuri ja suola.
5. Levitä esipaistetulle
pohjalle lohi-sipuliseos ja
huuhdotut, halkaistut tomaa-
tit. Kaada päälle munamaito.
Jatka paistamista uunin
alatasolla noin 35 minuuttia,
Gluteeniton pohja
150 g Pirkka voita
3 dl Pirkka tummaa
gluteenitonta jauhoseosta
Munamaito
3 kananmunaa
1 tlk (2 dl) Pirkka
laktoositonta vispikermaa
1 dl maitoa
1 ps (150 g) Pirkka
emmental-mozzarella-
juustoraastetta
% di tuoretta persiljaa
% tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
Täyte
1 pkt (150 g) Pirkka kylmä-
savukirjolohiviipaleita
1 (100 g) sipuli
% rs (à 250 g) Pirkka
kirsikka- tai miniluumu-
hienonnettuna
% dl tuoretta basilikaa
hienonnettuna
pinta saanut kauniin ruskean
värin.
minuuttia.
3. Leikkaa lohi hieman pie-
nemmāksi. Kuori ja hienonna 6. Irrota hetken vetäytynyt
sipuli. Kuullota sipuli pan-
nussa. Siirrä pannu liedeltä
ja sekoita joukkoon lohi.
4. Vatkaa munien rakenne
% tl mustapippuria
ripaus suolaa
piirakka vuoasta ja nosta
tarjoiluvadille. Tarjoa lämpi-
mănä iltapalana tai lounas-
ruokana salaatin kanssa.
tomaatteja
K-Ruoka.fi
39