Innostu & onnistu
Sushi-riisipiirakat ripaus mustapippuria
6 dl vettä
ripaus suolaa
1. Sulata herneet ja laita ne kulhoon.
Lisää joukkoon muut raaka-aineet.
2. Soseuta sauvasekoittimella sopivan
2 rkl Pirkka kasvisfondia
15 kpl, 30-60 min, n. 0,90</kpl"
3 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
% pkt (à 30 kpl/1050 g) Pirkka
cocktailriisipiirakoita (pakaste)
1 pkt (100 g) SJØ kylmäsavukirjo-
lohifileeviipaleita
1 (150 g) Pirkka syöntikypsä avokado
% (100 g) kurkkua
2 (500 g) munakoisoa
2 (500 g) kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöjyä
2 rkl seesamiöljyä
karkeaksi tahnaksi. Anna maustua ennen
tarjoilua.
% tl suolaa
4-1rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta Raparperispritz
1 prk (190 g/95 g) Pirkka Parhaat
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
1 ruukku korianteria
tuorejuustoa
1(25 g) kevätsipulinvarsi hienonnettuna
TAI % di ruohosipulia hienonnettuna
miniversoja koristeluun
15 annosta, yli 60 min, n. 0,55(/ammos"
Raparperimehutiiviste
500 g tuoretta raparperia
5 dl vettä
2 dl sokeria
1. Huuhtele kvinoa. Keitä kvinoaa pakka-
uksen ohjeen mukaan fondilla mauste-
tussa vedessä ja valuta hyvin. Sekoita
oliiviöljy ja sitruunanmehu keskenään
ja kääntele kastike kulhossa kvinoan
joukkoon. Anna jäähtyä.
2. Kuutioi munakoisot ja kesäkurpitsat
parin sentin paloiksi. Levitä uunipellille
ja valuta päälle rypsi- ja seesamiöljyä.
Mausta suolalla.
1. Lado paistovalmiit piirakat suoraan
pakasteesta pellille leivinpaperin päälle.
2. Paista 250-asteisessa uunissa noin
Lisäksi
1 plo (1,5 1) Pirkka kivennäisvettä
1 plo (1,5 1) Pirkka Parhaat Russian
20 minuuttia kullanruskeiksi.
3. Leikkaa kirjolohiviipaleet neljään
osaan. Halkaise avokado, koverra pois
kivi ja viipaloi hedelmäliha. Viipaloi
kurkku.
4. Levitä tuorejuustoa riisipiirakoille.
Koristele kirjolohella, avokado- ja
kurkkuviipaleilla, kevätsipulilla ja mini-
versoilla.
virvoitusjuomaa
jäitä
appelsiiniviipaleita ja raparperinvarsia
3. Paahda kasviksia 200-asteisessa
1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne
viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää rapar-
peripalat. Keitä kannen alla miedolla
lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes
raparperit ovat täysin pehmenneet.
2. Nosta tiheä siivilä kattilan tai kulhon
saavat väriä. Anna kasvisten jäähtyä.
4. Sekoita kvinoaan kasvikset ja valutetut
aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Hie-
nonna korianteri ja sekoita salaattiin. Säi-
lytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun asti.
Valkopaputahna
Sannosta, al 15 min, n.0,35(/anos"
päälle ja kaada raparperiseos siivilään.
Anna valua hetken aikaa ja painele rapar-
1 tik (380 g/230 g) Pirkka isoja valkoisia perimassaa kauhalla, jotta sat mahdolli- Marinoidut oliivit
simman paljon mehua talteen.
% dl Pirkka aurinkokuivattuja tomaatti- 3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. 10 anosta, yli 60 min, n.14/annos
Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
4. Mittaa lasiin noin 2 rkl raparperime-
hua, % di kivennäisvettä ja % dl russian
virvoitusjuomaa. Lisää jääpalat ja koris-
tele appelsiiniviipaleilla ja raparperilla.
Jos teet juomaa suuremman määrän
papuja suolaliemessä
suikaleita
1 prk (350 g/180 g) Pirkka Parhaat
kalamataoliiveja (kivettömiä)
1 prk (350 g/180 g) Pirkka Parhaat
kreikkalaisia vihreitä oliiveja
(kivettömiä)
1 Pirkka mieto punainen chili
1 (120 g) sitruuna
1 ruukku (lehti)persiljaa
1 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 rkl Pirkka vaahterasiirappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien
öljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1. Huuhdo ja valuta pavut. Mittaa kaikki kannuun, sekoita raparperimehu ensin
ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoit- pieneen määrään kivennäisvettä ja lisää
timella tasaiseksi tahnaksi.
loput juomat pienissä erissä, jotta juoma
ei kuohu liikaa.
Vinkki! Voit hienontaa tahnan joukkoon
yhden pienen valkosipulinkynnen.
Hävikkivinkki! Sekoita siivilõinnistä
yli jääneen raparperin joukkoon %-1 dl
sokeria ja herkuttele hilloke esimerkiksi
lettujen tai jogurtin kanssa.
1. Valuta oliivit. Viipaloi pesty chili,
poista halutessasi siemenet. Pese sit-
ruuna. Purista puolikkaasta sitruunasta
mehu (2 rkl) ja leikkaa toinen puolikas
ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
2. Sekoita kulhossa chiliviipaleet, sitruu-
nanmehu, öljy, vaahterasiirappi ja etikka.
Lisää oliivit, sitruunaviipaleet ja persilja
ja kääntele sekaisin.
3. Anna maustua peitettynä jääkaapissa
vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Hernehummus
5 annosta, alle 30 min, n. 0,50 €/annes
Kvinoasalaatti
paahdetuilla
kasviksilla
1 ps (200 g) Pirkka suomalaisia
herneitä (pakaste)
% ruukkua tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
% sitruunan mehu
1-2 rkl oliiviöljyä
(1 rkl tahinia)
10 annosta, 30-60 min, n. 1,254/annes*
3 dl kvinoaa
32
K-Ruoka.fi