Taimen kuuluu lohikaloi-
hin. Kaupoissa myytävä
taimen on kasvatettua.
Kalamestari
vinkkaa
Taimenta kasvatetaan
Suomessa ja
Ruotsissa.
Paistettu taimen
4 annosta, 30-60 min, n. 5,35 €/annos*
600 g taimenfileetä
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
Glaseeraus
2 rkl öljyä
1 rkl tuoretta piparjuurta
hienoksi raastettuna
1 rkl Pirkka juoksevaa
hunajaa
½ tl suolaa
Piparjuurikastike
1 prk (150 g) Pirkka crème
fraichea (ranskankerma,
18%)
1 rkl tuoretta piparjuurta
hienoksi raastettuna
2 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl roseepippuria rouhittuna
½ tl suolaa
Koukussa kalaan
Taimen
Salmo trutta
Taimenen erottaa muista lohikaloista isoista,
tummista pilkuista. Niitä on koko kyljen alueella.
Lohikalojen kuningas
Taimenen voi savustaa, paistaa tai graavata, ja siitä voi valmistaa vaikka
herkullisen cevichen. Taimen kannattaa savustaa tai paistaa kokonaisena,
niin nahka suojaa kalaa kuivumiselta." Sami Virtanen, K-Supermarket Hollola
Salaatti
1 ps (150 g) Pirkka sugar
snaps salaattiherneitä
5 retiisiä
2 keitettyä perunaa
1 ps (65 g) Pirkka ranskalaista
salaattisekoitusta
1. Sekoita kastikkeen ainek-
set. Anna tekeytyä kalan
paistamisen ajan.
2. Pyyhi taimenfileen
nahkapuoli talouspaperilla
ja paloittele annospaloiksi.
Kuumenna öljy pannulla
ja asettele palat pannulle
nahkapuoli alaspäin. Paista
muutama minuutti, käännä
palat ja poista nahat veitsen
tai ohuen lastan avulla. Paista
fileitä vielä molemmin puolin
Taimenen liha on kauniin
oranssinkeltaista.
Villit taimenet ovat Suomessa
pääosin rauhoitettuja.
muutaman minuutin ajan ja
ripottele päälle suolaa. Siirrä
sivuun odottamaan.
3. Kuumenna öljy pannulla
ja lisää joukkoon piparjuuri,
hunaja ja suola. Sekoita
voimakkaasti pari minuut-
tia, kunnes seos sakenee ja
tummuu. Ota pannu liedeltä.
K-Ruoka.fi
Pannulla paistettu glaseerattu taimen ja sen kastike saavat
pirteää makua piparjuuresta.
Lue lisää:
Ajankohtaiset
vinkit ja reseptit
Kalaasi-blogista
K-Ruoka.fi/
kalaasi
Sivele seos taimenfileiden
päälle.
4. Huuhdo herneet ja retiisit.
Viipaloi retiisit ja perunat,
halkaise herneet pitkittäin.
Kokoa salaatti kauniisti
tarjoiluvadille. Tarjoa tai-
menfileet raikkaan salaatin ja
piparjuurikastikkeen kanssa.
21