Syömään!
7
Päätä suola itse
Tätä olemme odottaneet:
kasvisliemikuutiota, jossa
ei ole suolaa. Näin suolan
määrän voi risotossakin
virittää itselle sopivaksi.
Juoma-
vinkki
VIINIPOSTI
Uutuus Osta
ZERO
SALT
Knorr
Liemikuutio
Zero Salt
Kendermanns
Classic Riesling
0,75 1, Saksa
kasvis (suolaton)
8 x 98
Kuiva, ryhdikkään
hapokas ja rehevän
hedelmäinen ries-
ling taipuu kauniisti
basilikarisoton
kaveriksi.
Basilikarisotto
4 annosta, 30-60 min, n. 2,65 </annos"
2 (60 g) Pirkka banaani-
salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
11 vettä
2 Knorr kasvisliemikuutiota, % dl vettä
Basilikaöljy
2 ruukkua basilikaa
% dl Pirkka ekstra-neitsyt-
oliiviöljyä
valkosipulinkynnet. Kuul-
lota sipulia ja valkosipulia
muutama minuutti paistoka-
koko ajan ja kypsymisen
loppuvaiheessa silloin tällöin.
Jatka, kunnes riisi on juuri
ja juuri kypsää. Risotto saa
4. Lisää riisi ja kuullota, kun- jäädä löysäksi. Aikaa kuluu
sarissa voissa.
nes riisi muuttuu läpikuulta-
vaksi. Kaada viini pannulle ja
kuumenna, kunnes viini on
suolaton
2 rkl sitruunanmehua
20-25 minuuttia.
2 rkl voita
% tl suolaa
6. Sekoita risoton joukkoon
2 dl parmesaaniraastetta ja
mustapippuri. Nosta risotto
sivuun liedeltä ja sekoita 1 dl
basilikaöljyä risoton jouk-
koon. Jaa annokset lautasille
3 dl Pirkka risottoriisiä
2 dl (alkoholitonta) kuivaa
valkoviiniä
1. Soseuta basilikaöljyn
ainekset sauvasekoittimella.
haihtunut. Mausta suolalla.
n. % tl suolaa
100 g Pirkka Parhaat
parmesaania raastettun
ripaus mustapippuria
5. Lisää pannulle kuumaa
kasvislientä kauhallinen
kerrallaan koko ajan sekoit-
taen. Lisää lientä vasta, kun
edellinen liemi on imeytynyt öljyä. Tarjoa loppu parme-
Käytä basilikat varsineen.
2. Kuumenna vesi erillisessä
kattilassa kiehuvaksi ja lisää
kasvisliemikuutio.
3. Kuori ja hienonna sipulit ja riisiin. Sekoita riisiä aluksi
ja valuta pinnalle basilika-
saani risoton kanssa.
K-Ruoka.fi
17