ARJEN NIKSIT
HINTA
NOIN
1,20€
ANNOS
Koverra kurkut veneiksi,
ja käytä kurkkujen sisus
vaikka vihersmoothieen.
Sushiriisin mauste-
kastike antaa makua
valmisriisiin.
LOHI JA PERUNAMUUSI
4 annosta, alle 30 min, n. 4,60 €/annos*
1 ps (700 g) Pirkka suomalaista
perunamuusia (pakaste)
3½ dl maitoa
½ tl suolaa
1 rkl piparjuuritahnaa
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
18 K-RUOKA.FI
★
HITTI-
RESEPTI
Pirkka Parhaat
maustekastike
sushiriisille 225 g
ja chili-seesami-
majoneesi 175 g
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 pkt (250 g) Pirkka rapeita kirjolohi-
fileepaloja
2 rkl voita tai öljyä
KASTIKE
1 prk (300 g) Arla Lempi turkkilaista
jogurttia
4 rkl sinappikurkkusalaattia
4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1. Kuumenna maito pinnoitetussa
kattilassa, lisää jäinen perunamuusi ja
KURKKUSUSHIVENE
8 annosta, alle 30 min, n. 1,20 €/annos*
IM
1 ps (180 g) Pirkka isoja katkarapuja
(pakaste)
1 ps (250 g) Pirkka valmisriisiä, jasmiini
2 rkl Pirkka Parhaat maustekastiketta
sushiriisille
2 (600 g) kurkkua
2 tl Pirkka japanilaista soijakastiketta
2-4 rkl Pirkka Parhaat chili-seesami-
majoneesia + 1-2 tl vettä
ΤΑΙ
Pirkka Parhaat teriyakikastiketta
½ ruukkua tuoretta korianteria
½ dl kevätsipulia hienonnettuna
½ rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen
mukaan.
2. Puristele riisi irtonaiseksi pakkauk-
sessaan ja kuumenna mikrossa ohjeen
mukaan. Siirrä riisi kulhoon ja mausta
maustekastikkeella. Anna jäähtyä ja siirrä
jääkaappiin.
3. Pese kurkut, puolita ne keskeltä ja
leikkaa puolikkaat pitkittäin kahteen
osaan, jotta saat yhteensä 8 kurkku-
venettä. Koverra pehmeä sisus pois
pikkulusikalla.
4. Valuta katkaravut ja mausta ne soija-
kastikkeella. Painele riisi lusikalla kurk-
kujen sisään ja lisää päälle katkaravut.
5. Jos haluat majoneesista ohuita raitoja,
mittaa sitä lasiin ja ohenna vedellä. Valuta
majoneesista raitoja kurkkuveneiden pin-
nalle pikkulusikalla tai teriyakikastiketta
suoraan pakkauksesta. Jos pursotat ma-
joneesia suoraan pakkauksesta, maista
sopiva määrä, sillä majoneesi on tulista.
6. Koristele kevätsipulilla, korianterin-
lehdillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoa
soijakastikkeen kanssa.
kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoit-
taen. Mausta muusi suolalla ja pipar-
juuritahnalla.
2. Kuumenna herneet pakkauksen
ohjeen mukaan mikrossa tai kattilassa
liedellä. Mausta herneet oliiviöljyllä,
sitruunanmehulla ja lehtipersiljalla.
3. Sekoita kastikkeen ainekset.
4. Paista kirjolohifileepalat rapeiksi pan-
nulla voissa tai öljyssä noin 5 minuuttia.
5. Kokoa annokset kirjolohipaloista,
muusista, herneistä ja kastikkeesta.
P