Nyt - arki lentoon
TUOTTEEN TAKANA
Tähtiä
keittiöstä
Ilman pandemiaa Michelin-
kokki Pekka Terävä ei tietäisi
valmisruoista paljon mitään.
"Kokkien mielestä jonkun muun tekemä ruoka
maistuu aina parhaalta. Aidin tekemästä silakka-
laatikosta tulee mieleen hyviä muistoja. Kun
ruoka oli otettu uunista, sen tuoksu sai veden
kielelle. Maku oli taivaallinen. Omat kotiruoka-
bravuurini vaihtelevat sesongin mukaan. Ensi-
puraisu uudesta perunasta on aina paras.
Kesällä mökillä tarjoan kotimaisia kasviksia
grillatun lihan kanssa, se on pettämätön maku-
yhdistelmä. Alkukeväästä saa olla aikamoinen
ideanikkari, mutta onneksi kotimainen ahven,
kuha ja made ovat silloin parhaimmillaan. Ja
varhaiskaalista saa pitkään kypsytetyn härān
lavan kanssa herkullisen padan.
Koronatilanne sai miettimään, miten työllis-
tämme ravintoloidemme henkilökuntaa. Kehi-
timme Olo Creative Kitchen -valmisateriasarjan,
jossa on alkuruokia, pääruokia ja jälkiruoka.
Suunnittelussa oli tärkeää valita raaka-aineet,
jotka kestävät herkullisina muutaman päivän.
Lihapulliin haettiin makua, joka tuntuisi siltä
kuin olisi syömässä ravintola Olossa. Testa-
simme ja kehitimme makuja, rakennetta ja
valmistustekniikkaa.
Varsinkin etätöitä tekevät kaipaavat ideoita
ja vaihtelua ruokapöytään. Onneksi ravintolat
tarjoavat noutoruokaa laajalla kirjolla. Valmis-
ruoat olivat minulle uusi maailma, ja tarjonnan
laajuus hämmästytti. Perhearjessa ne säästävät
aikaa ja niitä voi tuunata mielen mukaan.
Kun kilometrejä tulee, olen alkanut ajatella
ruokaa myös terveellisyyden kannalta. Syön
entistä harvemmin lihaa ja enemmän kalaa ja
kasviksia. Ehkä kerran kuussa pitää saada kun-
non marmoroitu pihvi.
Ruoka on yhteen kokoava tekijā ja ruoka-
pöydässä on hyvă jakaa suruja ja iloja. Näinā
aikoina olemme huomanneet, miten tärkeitä
sosiaaliset kohtaamiset ovat. Kun tästä pääs-
tään, pistän grillin pauhaamaan ja kutsun
ystävät paikalle."
OLO
OLO
Olo Creative Kitchen -valmisateriat ovat
saatavilla valikoiduissa K-ruokakaupoissa.
Pirkka. fi PERKKA 11
TEKSTI SATU KARI KUVA VILIA HARALA